marți, 28 aprilie 2009

5 de avangarda

Humiecki & Graef sunt buni!

Originali, calitativi, conceptuali.

Sunt reprezentati de cinci parfumuri: Skarb, Geste, Eau Radieuse, Multiple Rouge si Askew.

Si o luam pe rand…

Primul aparut a fost Skarb. In poloneza inseamna "comoara" si reprezinta parfumul melancoliei. Cu el a inceput povestea H&G. Pana acum, s-au folosit tot soiul de teme de inspiratie, dar niciodata nu s-a incercat concentrarea unui sentiment sau stare sufleteasca intr- o esenta.

Skarb-ul este verde, aspru, crud. Minimalist, dar complicat. Personal il respect pe Laudamiel. Este un creator, experimenteaza si are curaj.

Pentru el, este clar ca melancolia miroase a leustean, mosc, orz, tamaie, musetel, anason. Sunt ingrediente familiare noua pentru ca atat Tobias cat si Sebastian au origini slave.

Daca stau sa ma gandesc olfactiv la bunica mea, imi vine in minte tot mirosul de leustean. Mai ales mainile miroseau asa cand facea bors :).

Trebuie sa intelegem ca fiecare da o interpretare personala unei idei. Poate pentru unii miroase altfel. Ei bine, melancolia lui Laudamiel, cu dedicatie H&G, miroase asa.

Eau Radieuse – energie vie :)

Toti vor un parfum fresh, dar putin stiu de care. Marin, citric, verde, smochine, lemnos...de care?

Eau Radieuse este un maxim fresh – citric. A fost gandit dupa conceptul clasic al apei de colonie si reactualizat. Are in compozitie banana verde, coaja de mandarina, lamaie, frunze de menta, acorduri de bambus etc.

Pentru a accentua senzatia de prospetime, Ladamiel gandeste un efect de racoare la nivelul pielii. Per total, o aroma vie, pozitiva, senzatie “chill”.

Askew – furie

Explozie, virilitate, energie.

Suna interesant si eu spun ca parfumul reuseste sa te puna pe ganduri.

Mie imi miroase a furie inabusita, de abia tinuta in frau, un soi de “linistea dinaintea furtunii”…

Mesteacan, cardamon, note de piele, ginger, grapefruit, vetiver si mimoza.

Geste – favoritul meu :)

Are ca elemente de simbolism camasa alba, mirosul painii scoase din cuptor, frumusetea pielii tinere.

Este povestea unei iubiri atipice – sa zicem :) – intre o femeie matura, coapta si un barbat cu mult mai tanar.

Ambra, mosc, violeta, rasini.

Un parfum 100% atipic.

Nu toti il percep, dar daca te prinde, te cucereste definitiv. Viclean si foarte personal.

Este un parfum despre care pot sa declar ca se poate confunda cu Eul tau olfactiv.

Multiple Rouge – Yupppyyyiiiiii – explozie de nebunie…

Dulce, poate cel mai futurist dintre toate.

Un fructat ciudat, o capsuna salbatica cu scortisoara, portocala, ananas verde, violeta, piersica si fructe de padure.

Un parfum al inconstientei adolescentine.

Eu nu le gasesc corespondent in parfumeria traditionala.

Daca vi se pare ca aduc cu ”ala...de la....”, postati un comentariu si despicam firul in patru…

7 comentarii:

  1. Molecula zglobie29 aprilie 2009 la 00:37

    Wow, ce regal...
    Nimic de zis, avem ce rumega olfactiv de 1 mai muncitoresc. Si poate vom mirosi altfel si leusteanul si ploaia si mesteacanul, dar mai ales persoana iubita (coapta sau cruda) din care sorbim arome.
    La multe mirosiri revelatorii!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nepotu' lu' baba Humiecki29 aprilie 2009 la 15:06

    Provocat de chemarea la comentarii de genul care parfum aduce cu care, iata ce-mi trece mie prin cap (adica prin nas) cu privire la creatiile cuplului de la H&G:

    Skarb - daaaaa, un borsh slav indeed, usor trist, dar puternic; ma face sa ma gandesc la ce m-as gandi daca as fi in diaspora... Ca originalitate, este probabil cel mai cuminte din toata gama. Cuminte, dar somptuos.

    Eau Radieuse - or fi pornit ei de la eau de cologne, dar bine ca i-au scos lavanda si chimenul. Mai putin bine e ca au scos si bergamota odata cu ele... Asa cum e acum, cu toata structura de stea, super-nova, gaura neagra sau ce-o mai fi, mie imi aduce a o aqua de orice + o rasuflare de mentosan. In cazul meu, racoarea se duce dezamagitor de repede, dar prospetimea citrica a unei tamai nobile se simte inca muuuult timp dupa.

    Askew - aici ma recunosc complet infrant de geniul alchimist al lui Laudamiel. Habar n-am de unde sa-l apuc. Dar mi se pare mai degraba o furie reprimata, inabusita si inghitita cu noduri, decat o izbucnire masculina (de genul Skarb). Clar, candeshte a frustrare!

    Geste - clar nu e pentru orice nara. Miroase a toate locurile yummy de pe trupul unei femei (mai coapta sau mai in parg, aici nu discriminam) - decolteu, upper lip, the back of the knee, collar bone, dar mai ales a locul acela in care sholdul se intalneste cu abdomenul si pornesc fericiti si indrazneti impreuna spre sud, catre locuri mai calde si mai inghinale...

    Multiple Rouge - asta ma tortureaza probabil cel mai tare. O fi el construit pe aceeasi structura ca Eau Radieuse, dar dupa ce l-am purtat mi se pare de nepurtat. Parca am umblat toata ziua cu o rosie strivita pe mine (poate ca subconstientul s-a pripit sa faca imediat legatura intre tomate si "rouge" din nume). Pielea mea pur si simplu refuza sa asimileze explozia de nebunie pe care o pretinde licoarea asta...

    RăspundețiȘtergere
  3. :) Senzatie!

    Askew intradevar reprezinta o furie inabusita. Este secunda dinaintea exploziei.Cred ca este o reactie pur masculina de a inmagazina cu rabdare energie negativa.
    Femeile de obicei se manifesta contrariu. Ajung rar la punctul maxim de fierbere :)

    Pentru Geste, Nepotu' primeste un 10 cu felicitari! Spus cum nu se poate mai bine. Esenta de "je ne sais quoa".

    La Eau Radieuse cam subtire rationamentul daca spui o "aqua de orice"
    Pot sa te aprob ca in cazul tau racoarea dispare sau reapare DAR nu o poti compara cu zecile de variante de aqua...magica.
    Dupa ce incerci 4,5 soiuri vorbim.O sa vezi ca ce ti ramane dupa doua-trei ore in cazul apelor italienesti cu "traditie" este doar o urma de apa de colonie.

    Multiple Rouge ...ce sa zic, nici pe mine nu ma caracterizeaza dar cunosc persoane care transpira parfumul asta.
    In cazul meu, momentele de fericire nebuna sunt scurte si nu miros roz :)

    In rest, tot respectul meu! Mi as dori ca si nepoatele din lumea larga sa se nfioreze mirosind si sa se exprime atat de "plastic" :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Evident ca acolo unde e vorba de gusturi si senzatii, parerile sunt extreeeeeem de subiective si patimashe.
    However, nu pot lasa replica la Eau Radieuse fara replica...

    Chiar nu e nevoie sa mai incerc "4,5 soiuri" de ape. Toata pubertatea si adolescenta mi le-am inundat in toate apele comerciale de care am putut da (Davidoff, Armani, Boss, Lacoste, Hilfiger, CK etc etc etc - da, chiar si Whitewater de la Old Spice...)
    Probabil ca mi s-o fi aplecat, ce sa zic?! Poate ca senectutea imi va revigora apetitul pentru genul acesta. Pana atunci...

    RăspundețiȘtergere
  5. Atunci ignora ideea de fresh ! Dar atentie la molecule si escentrice ! In zona aia nu o sa gasesti niciodata ce cauti.

    RăspundețiȘtergere
  6. Incearca Oriental Lumpur, Paname, Bois Farine, Dzing!!!!! Iar la batrani, nenumarati.....picanti.

    RăspundețiȘtergere
  7. Da ,este ALTCEVA...
    Toate sunt altfel decat s-a creat pana acum
    Desi Geste ocupa confortabil locul unu in toate forumurile (putine) care scriu despre H&G , eu,unul,sunt atras (era sa scriu intrigat) de Askew.Este ridicol sa spun eu ca nu am gasit reverberatiile furiei in el atata timp cat creatorul sau a folosit aceasta inspiratie pentru al contura,dar daca pana la urma este vorba de furie cred ca ea este sub forma furiei pe care ti-o da incertitudinea si daca e vorba de energie e vorba de energia miscarii haotice browniene.Eu am simtit ca Askew se "misca" sub nas si nu te lasa sa il prinzi si sa ii iei secretele ,lasandu-te sa astepti intr-o incertitudine care poate pana la urma iti poate macina si nervii,dar te tine "alive".Chiar si asa ,sau poate tocmai de aceea ,este prietenul meu.

    RăspundețiȘtergere